Recording

LIVE RECORDING

Ken je dat?
Bij een optreden van een bandje komt regelmatig de vraag voor of je er een opname van kan maken. Meestal komt men met een MD-recorder aan met het verzoek deze aan te sluiten op de zaaltafel.

Het nadeel in deze is dat de registratie gelijk de eindmix is. Staat de muzikant te hard met z’n backline op het podium dan wordt deze ‘geknepen’ in de zaalmix want dat is primair je doel; een gebalanceerd, warm en vol geluid in de zaal. Door het ‘knijpen’, lees; lager volume, gestuurd vanuit de Front of House zal het signaal in de opname ook uit balans komen/zijn.

DE OPLOSSING!

Nee, we gaan nu niet beweren dat De Wisseloord Studio’s er een geduchte concurrent bij heeft gekregen maar Frontstage is nu wel in de gelegenheid om een 24- (of 48) sporen opname te maken welke in een remix/ eindmix opgepoetst kunnen worden. Desnoods opnieuw ingespeeld, andere effecten want een live recording is echt heel wat anders dan een live mix.

Een eindresultaat welke je afneemt bij 100% tevredenheid, waarbij natuurlijk bij voorkeur jezelf aan meewerkt. Zoals de afbeelding laat zien, we werken met de Alesis 24HD multitrackrecorder.

VIDEOREGISTRATIE

Onze aanbeveling als het gaat om videoregistratie met een kloppend hart.
Geen statisch beeld maar een soepele overloop van positie naar positie.
Een afwerking die gezien mag worden. Een werklust en enthousiasme waar menig groot bedrijf nog wat van kan leren.

Frontstage werkt graag met deze mannen, ze verstaan hun vak!